Metoda corecta de a-ti plimba cainele in lesa:
Plimba tu cainele, nu lasa cainele sa te plimbe pe tine...!
Toti cainii, indiferent de talie sau rasa, trebuie scosi la plimbari zilnice, sau sa va insoteasca la jogging, alergari, excursii cu bicicleta sau cu rolele. Scoaterea cainelui la plimbare este un ritual important pentru a-l mentine in forma. Un caine, ca si animal este un plimbaret, un hoinar instinctual. Haite de caini se trezesc dimineata si se plimba. Doar daca ii pui la dispozitie o curte spatioasa in care sa alerge liber nu vei acoperi nevoia de a se plimba a cainelui tau. Pentru cainele tau, curtea este ca un acvariu pentru un peste, se simte prins in interiorul ei. Pestii innoata, pasarile zboara, cainii se plimba...A avea un caine nu ar trebui sa semnifice doar indeplinirea nevoilor noastre umane, le datoram cainilor nostri sa le acordam ceea ce EI au instinctual nevoie
Pentru a-si mentine forma fizica si mentala, tu ca stapan trebui sa iti scoti zilnic cateii la plimbare, spre a le oferi o preocupare pentru trup si suflet. Modul adecvat de a-ti plimba cainele este ca acesta sa paseasca fie langa tine, fie in spatele tau, niciodata in fata ta. Acest lucru poate pare neinsemnat pentru mintea umana, dar inseamna enorm in mintea cainelui, caruia instinctul ii dicteaza ca cel care conduce merge in fata. Lipsa exercitiului fizic si a energiei mentale pe care o plimbare lunga ar elibera-o, pot duce la probleme de comportament la un caine.
Sa determini un caine sa mearga corect in lesa nu este atat de greu pe cat ar parea, da, chiar si cand ne referim la cainele tau.( tu poti plimba mai mult decat un caine corect in lesa).
Atunci cand te pregatesti sa iesi cu cainele, cheama cainele la tine, nu te duce tu la caine sa ii pui lesa. Dupa ce cainele a venit, determina-l sa stea calm, inainte de a-i pune lesa, evita-le pe cele retractabile deoarece diminueaza controlul stapanului asupra cainelui.
Asteptarea permisiunii de a parasi casa:
Trebuie sa inveti cainele sa astepte comanda de a iesi din casa. Du cainele la usa de la intrare, deschide-o, fa-l sa stea linistit, nu ii permite sa o ia la goana. Cainele are nevoie sa vada ca tu esti acela care decide momentul plecarii.
A sosit momentul sa plecati la plimbare
Din momentul in care cainele tau sta linistit la iesire, puteti pleca. Asigura-te ca parasesti casa inaintea cainelui, chiar daca esti doar cu un pas in fata lui. Nu trebuie sa existe tensiune in lesa. Nu trebuie sa ii permiti cainelui sa traga in lesa, si nici tu nu trebuie sa exerciti presiune asupra lui, trebuie sa te relaxezi.
Lesa trebuie sa fie scurta si sa atarne libera. Daca cainele incepe sa traga in lesa, apuc-o de o parte spre a-l dezechilibra. Daca cainele este prea inflacarat si nu reusesti sa il faci sa mearga in spatele sau langa tine, opreste-te si fa-l sa stea linistit. Asteapta pana este calm, apoi ia-o de la capat. Sa nu chemi cainele cand incepi din nou plimbarea, pur si simplu incepe sa mergi. Conducatorul haitei nu ii cheama pe ceilalti sa vina dupa el, haita il urmeaza instinctual. Cainele are nevoie sa invete ca el este cel care te urmeaza, nu trebuie sa il lauzi pentru ca se plimba calm. Aceasta nu produce decat excitatie si cresc sansele sa ii modifici cainelui dispozotia calma, supusa.
Cainele nu are voie sa miroase pamantul si sa isi faca nevoile oriunde doreste, el trebuie sa se concentreze la a-si urma stapanul in timp ce se plimba. Persoana care plimba cainele este cea care decide momentul cand ii permite sa adulmece si sa urineze. Asta deoarece cainele are nevoie sa vada ca tu esti cel care il conduce, nu ca el te conduce pe tine.
Daca treci pe langa un caine care latra, sau altceva ce constituie o distragere a atentiei, continua sa te misti. Daca atentia cainelui este distrasa, trage usor de lesa spre a-l avertiza sa se concentreze la plimbare. Daca asta nu funcioneaza, poti sa iti folosesti piciorul, nu ca sa lovesti cainele ci ca sa il atingi suficient cat sa iti acorde din nou atentie deplina. Daca cainele continua sa traga in lesa, opreste-te si fa-l sa se aseze.
Mergi cu pasi masurati, purtandu-ti umerii drepti. Cainii simt imediat tensiunea sau lipsa de incredere, asa ca paseste mandru, ca si cum ai fi un conducator puternic si neinfricat. Cainele tau va fi receptiv la aceasta, va sesiza imediat si nu va mai fi nici o tensiune in lesa.
ATENȚIE!
A nu se folosi fără permisiune nici un conținut sau o parte de conținut de pe acest site
(text, foto, video etc.).
Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie cu placere.
Cu stima si respect, Cristina Grinciuc.
Proprietar/crescător: Cristina Grinciuc
Str. Maria Drăgan, 14/1, 68. or. Chișinău,
Republica Moldova
MD2044
e-mail: cristina_grinciuc@mail.ru
picturanimalistica@gmail.com
tel.: +373 68 67 30 08, +373 22 47 92 35.
Incepe prin a face ceea ce e absolut necesar, apoi fa tot ceea ce este posibil si te vei trezi facand imposibilul.
You can do it, too! Sign up for free now at https://www.jimdo.com